Laden... 

 

 

Project: Eindwerk HKU
Jaar: 2019

 

 

Eindwerk HKU
Na een periode van vijf maanden kregen wij de opdracht om een ultiem eindwerk te maken, waarin je laat zien wat je geleerd hebt tijdens de Minor Creatieve Ontwerpprocessen aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU). Voor dit eindwerk heb ik samengewerkt met Rowan Boeijen (Spatial Design) en Judith Holwerda (CMD), een gouden combinatie als je het mij vraagt. Hierdoor kwam een bijzondere manier van samenwerken tot stand.

 

Het eindwerk is begonnen met het schrijven van dagelijkse gedichten/woordkunst. Deze bleken als overeenkomst te hebben dat we alledrie anders naar de wereld kijken na het volgen van de minor. Zo zien we nu reflecties, schaduwspel en symboliek als een soort van extra laag over de realiteit. Deze onderwerpen zijn dan ook het uitgangspunt geworden voor het eindwerk.

Steeds maakten we een hoop aan materiaal, om vervolgens weer te selecteren en te hergebruiken. Door elkaars werk constant te gebruiken en te transformeren, is er uiteindelijk een grafische installatie ontstaan, waarin de individuele handtekening bijna onzichtbaar is geworden. Al het werk is van 'ons'.

Binnen het eindwerk ben ik gegroeid in het benutten van de ruimte en de plaatsing van verschillende elementen in een ruimte. Ook heb ik geleerd mijn eigen werk los te laten en niet bang te zijn als anderen aan mijn werk zitten. Dit inzicht kan ik goed gebruiken in nieuwe multidisciplinaire samenwerkingen in mijn eigen vakgebied.