Laden... 

 

 

Project: HKU Minor
Jaar: 2018/2019

 

 

Minor Creatieve Ontwerpprocessen HKU
Een half jaar lang heb ik de minor Creatieve Ontwerpprocessen gevolgd aan de Hogeschool van de Kunsten Utrecht (HKU). Na drie jaar CMD wilde ik weten hoe het zou zijn om creatief werk te maken dat niet uitgaat van een (commerciële) doelgroep. Werk maken zonder algemene randvoorwaarden, behalve de mijne. Ik wilde mezelf uitdagen en zien wat ik nog meer in mijn mars had. En om voor eens en voor altijd het gevoel te kunnen beantwoorden: "Wat als ik aan de kunstacademie was gaan studeren?".

 

De minor bestond uit drie blokken:
- Performatief Theatraal
- Theatraal Ruimtelijk
- Narratief

In dit half jaar ben ik mezelf tegengekomen, heb ik geworsteld met performance art. Iets waarbij je moet improviseren en vol in het diepe moet springen. Dit heeft mij als persoon verandert en doen inzien dat het hele maakproces een feestje is en je niet altijd alleen maar voldoening hoeft te halen uit het eindresultaat. Werken vanuit een fascinatie maakt dat je je nog meer verbonden voelt met een werk/opdracht.

Ook heb ik onwijs veel genoten van de samenwerkingen met o.a. studenten Spatial Design, AV Design, Autonoom Beeldende Kunst en Product Design. Door hen is mijn blik op de wereld veranderd en een stuk rijker. Als ik om me heen kijk, zie ik schaduwen, reflecties, lijnenspel. Ook heb ik me bezig gehouden met de afgelegde weg van bewegingen. Door deze vast te leggen, ontstaat er een grafisch weergave van een persoon of ruimte (laatste foto). Een groot avontuur dat me heeft doen groeien als ontwerper en mijn nieuwsgierigheid heeft vergroot.