Laden... 

 

 

Project:  Afstudeeropdracht Vrij
Bedrijf: Lukkien
Jaar: 2019

 

 

Samenwoonapp
Het afstuderen van mijn opleiding bestond uit twee delen. Het ene deel was een opdracht voor RAI Amsterdam en het andere deel is de ontwikkeling van een specifieke rol binnen het CMD werkveld. Gezien mijn eerdere ervaring in vooral print, wilde ik me ontwikkelen in digital design en koos ik voor de rol van Interaction Designer. Dit project heb ik met een 9 afgesloten.

 

Het grootste deel van de tijd heb ik gewerkt aan een zelfbedachte applicatie: de Samenwoonapp. Deze app heb ik bedacht om context te geven aan het oefenen met het toepassen van de theorie en realiseren van beroepsproducten die nodig zijn bij de ontwikkeling van een app. Bij het realiseren van de verschillende beroepsproducten heb ik steeds afwegingen gemaakt, zodat ik mijn eigen visie en voorkeuren leerde ontdekken. Deze afwegingen maakte ik ofwel in de inhoud, ofwel in het programma of de tools waarmee ik de producten uitwerkte.

Het proces van deze app heeft me de mogelijkheid gegeven om te oefenen zonder de druk van een opdrachtgever. Hierdoor kon ik allerlei verschillende vormen van interactie uitproberen en ontdekken en heb ik in 13 weken een flinke ontwikkeling doorgemaakt.